top of page

Interview: "We moeten toe naar welzijnsmaximalisatie"

Bijgewerkt op: 27 aug. 2021

Al ruim 10 jaar geleden werd ik, toen 42, geïnterviewd door Finance Ventures. Over een onderwerp dat toen actueel is maar nu nog steeds. Mijn uitspraken van toen: "We moeten af van korte termijn denken en winstmaximalisatie. We moeten toe naar welzijnsmaximalisatie. Ik denk dat financials bij dat onderwerp de komende jaren een appellerende rol moeten spelen binnen organisaties." Hieronder het artikel in Finance Ventures destijds.

René:

"Internationale regelgeving zoals Basel III kan helpen om een nieuwe crisis te voorkomen, maar volgens mij zit het dieper. We moeten af van het korte-termijndenken en winstmaximalisatie. We moeten toe naar welzijnsmaximalatie. Ik denk dat financials bij dat onderwerp de komende jaren een appellerende rol moeten spelen binnen organisaties. Natuurlijk moeten we winst maken, maar het ongebreidelde verlangen naar meer en meer, dat moet stoppen. Ik heb ook een eigen zaak, ben interim-manager, maar ik benader mijn bedrijf vanuit Bijbels perspectief. Dat betekent niet alleen gaan voor winst en eigen succes, maar juist ook aandacht hebben voor mijn naasten en, bijvoorbeeld, het milieu.


"Natuurlijk moeten we winst maken, maar het ongebreidelde verlangen naar meer en meer, dat moet stoppen."

Ik merk dat veel regels voor beursgenoteerde bedrijven worden doorvertaald naar het MKB. Soms schieten deze hun doel voorbij. Kijk bijvoorbeeld naar de Letter of Representation, de LOR. Voorheen kon in vier regels worden uitgeleid dat de accountant alle beschikbaar informatie had gekregen. Bij één van mijn opdrachten besloeg de LOR al bijna drie A4'tjes. Het wordt aan alle kanten dichtgetimmerd. Ja, de regels zijn er dus moet je ze hanteren. Maar ik wil geen boxenticker worden. Door op een professionele, maar pragmatische manier om te gaan met dit soort zaken, biedt je als interim-manager toegevoegde waarde. Ik denk dat Social Media een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor de financials. Er ontstaan steeds met groepen op Linkedin waarin actief inhoudelijk wordt gediscussieerd.


"Ja, de regels zijn er dus moet je ze hanteren. Maar ik wil geen boxenticker worden."

Toch blijft persoonlijk contact erg belangrijk. Dat heb ik met Fianance Ventures. Het is een kleine, actieve organisatie, de lijnen zijn kort. De kernwaarden van Finance Ventures, integriteit, respect, samenwerken, die passen bij mij. Het spreekwoord luidt: je kunt pas vermenigvuldigen als je kunt delen. Als een bureau dat kan, dan wil daar graag voor werken."


"Het spreekwoord luidt: je kunt pas vermenigvuldigen als je kunt delen."

Artikel Rene van Huffelen Edima Interim
Download • 218KB

Lees meer blogs & media hier. Connect hier op LinkedIn.

104 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page