top of page

De afstand die er soms bestaat tussen de organisatie en de afdeling control doorbreken

Bijgewerkt op: 23 nov. 2022

Eind 2019 ben ik door STORM in Recruitment geinterviewd. Over m'n werk als Manager Finance en de samenwerking met STORM. Dat was een gaaf gesprek. Lees hieronder meer.

Finance manager, business & control, Financiën, balans, bedrijfsvoering, Manager Financiën

De professionals uit het STORM netwerk betekenen dagelijks veel voor teams en opdrachtgevers. Zowel in tijdelijke opdrachten, als in vaste functies, zowel in dienst als op interim basis. René van Huffelen is een ervaren interim controller uit het netwerk van STORM. Naast zijn huidige opdracht voor M-Homebase of the media-minded in Hilversum zet hij zich, door bemiddeling van STORM, vrijwillig in als penningmeester voor Het Rode Kruis afdeling Zwolle.


René bij Het Rode Kruis

René: “Ik zat er al een poosje aan te denken om naast mijn professionele werk iets op vrijwillige basis te doen. Toen zag ik op de LinkedInpagina van STORM de vacature voor penningmeester van het Rode Kruis afdeling Zwolle voorbij komen. Die sprak mij aan. Voor het Rode Kruis houd ik me nu een aantal uur per week bezig met de dagelijkse administratie en de verschillende rapportages zoals het opstellen van de jaarrekening. Vanuit die bestuursfunctie lijkt het me mooi de organisatie verder te professionaliseren. Het zijn allemaal vrijwilligers, maar dat maakt de taken niet vrijblijvend. Ik zou graag meer automatiseren en er aan bijdragen dat alles efficiënt verloopt, rekening houdend met het karakter van de organisatie.”


Wat maakt dat je je vrijwillig wilt inzetten voor het Rode Kruis?

René: “Vanuit mijn christelijke levensovertuiging vind ik het belangrijk om betekenisvol te zijn voor mijn naasten. Ik heb een mooie manier gevonden om mijn werk te doen en geld te verdienen. Maar des te belangrijker vind ik het om ook dingen belangeloos te doen. Het Rode Kruis doet zoveel goed werk, wereldwijd maar ook lokaal. Ik vind het prachtig hoe zij zich, ten dienste van anderen, inzetten voor de veiligheid van iedereen.”


"Ik vind het belangrijk de afstand die er soms bestaat tussen de organisatie en de afdeling control te doorbreken. Om meer elkaars meerwaarde te ontdekken"

Wat typeert jou als professional?

René: “In mijn betaalde opdracht voor M-Homebase of the media-minded houd ik me bezig met de reguliere taken die een controller doet. Denk aan de jaarrekening, de begroting en het maken van prognoses. Momenteel optimaliseer ik er ook AFAS Profit en zijn we bezig met het actualiseren van het MJOP. Daarvoor gebruiken we onder andere Ultimo. ‘Verbinden’ is voor mij een kernwoord als het erover gaat hoe ik mijn vak beoefen. Ik vind het belangrijk de afstand die er soms bestaat tussen de organisatie en de afdeling control te doorbreken. Om meer elkaars meerwaarde te ontdekken. Wat dat betreft ben ik wel een a-typische controller. Ik vind cijfers leuk maar ook de organisatiecultuur heel belangrijk. Hard en zacht verbinden. De combinatie van dienstverlenend bezig zijn maar ook af en toe op mijn strepen te gaan staan.”


"De combinatie van dienstverlenend bezig zijn maar ook af en toe op mijn strepen te gaan staan”

Samenwerken met STORM

René: “Tijdens het gesprek met STORM kwam ik er achter dat STORM in deze vacature vrijwillig bemiddelt voor Het Rode Kruis. Die maatschappelijke betrokkenheid vind ik echt bijzonder. STORM is een kantoor met enthousiaste, no-nonsense professionals. Ze zijn laagdrempelig en informeel maar wel professioneel. Wat ik geweldig vond waren de stripboeken van Storm in de spreekruimte. Het zijn de details! Toen de communicatie tussen mij en Het Rode Kruis even stagneerde kwam Jan Jaap gelijk in actie om het weer vlot te trekken. Ze zijn benaderbaar en geïnteresseerd. Ik heb onlangs een LinkedIn training gevolgd bij hen. Ondanks dat ik te laat was met aanmelden kon ik gewoon aanschuiven. Top! Bovendien was het een leuke training. Informeel en praktisch. Daar kan ik wat mee!”


Lees hier andere media & blogs.

Connect hier op LinkedIn.


Bron tekst: website STORM

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page