Martin Duijkers – Teamleider bij CAH Vilentum Hogeschool
Voor mij was René als interim controller aan de CAH Vilentum echt een verademing! Niet alleen had René als leidinggevende op onze financiële afdeling alles snel onder controle,maar ontpopte hij zich ook al snel als een zeer sociaal ingestelde collega met echt hart voor de organisatie! Ik heb als leidinggevende ook erg veel van René geleerd: “Blijf bij de feiten” is een uitspraak die hij vaak deed. Ook was hij in staat om voor mij en mijn collega’s financieel ingewikkelde zaken haarfijn en op een zeer sympathieke manier te verduidelijken. Hij heeft mijn kijk op omgaan met financiën in organisaties echt veranderd. Jammer dat hij interim was.
24 januari 2016

 

Wil Bekkering – Directielid bij CAH Vilentum Hogeschool
René van Huffelen werkte bij CAH Vilentum als interim controller. Ik ben onder de indruk van de wijze waarop hij inhoudsdeskundigheid weet te verbinden met een mensgerichte, vriendelijke maar tegelijk ook vastberaden werkhouding. René is een kei in het aanbrengen van orde in complexe systemen. Hij schuwt de stevige maatregelen niet en voert deze resultaatgericht door. Hij wordt daarbij enorm geholpen door zijn gevoel voor intermenselijke verhoudingen en humor. Het was een groot genoegen om met hem te werken! Warm aanbevolen!

3 januari 2016

Robert de Vink – Hoofd Financiën AVROTROS
Ik heb René leren kennen als een zeer kundig persoon op het gebied van financiën. Hij heeft een brede kennis van de financiën, boekhouding, verslaggeving, de regelgeving er omheen, sterk analytisch vermogen en de eigenschap om zaken snel op te pakken (waarbij hij aan een half woord genoeg heeft om het probleem te doorgronden). Daarnaast is hij een zeer prettig persoon in de omgang, zeer collegiaal en wordt door iedereen in zijn omgeving als zeer vriendelijk gezien. 
Hij heeft een aantal financiële processen richting de jaarrekening bij AVRO efficiënter ingericht en daar hoop ik ook in de combinatie van AVROTROS nog zeker gebruik van te zullen maken. Anders weet ik hem te vinden om ons bij te staan en zo zijn aanpak niet verloren te laten gaan.
15 april 2014

Anouska Moes –  Coördinator Verenigingsraad
René: attent en aimabel, hulpvaardig en alsof hij een collega is waar je al jaren prettig mee samenwerkt. Iemand met oprechte belangstelling in anderen. En als hij dan vertrekt richting een nieuwe klus, hoopt iedereen dat-ie toch nog even blijft. Kortom: een prima interim-collega die je graag in het bedrijf zou houden.
27 mei 2014

Muriël Onkenhout – Adviseur P&O
Ik heb René leren kennen bij de AVRO, waar hij ad interim werkte op de afdeling Bedrijfsvoering en Financiële Zaken. Als Adviseur P&O leverde ik management informatie aan (met betrekking tot het personeel) voor de jaarrekening. Het prettige van René vind/vond ik dat hij duidelijk is in zijn communicatie, recht door zee, je weet wat je aan hem hebt en hij is oprecht geïnteresseerd in anderen. Daarnaast is hij altijd bereid om je te helpen. Dit alles maakte de samenwerking erg prettig.

18 augustus 2014

Steffart Buijs – Adviseur, schrijver, directeur/partner Leene Communictie
Ik had met René te maken in mijn rol als penningmeester van de Stichting Steunfonds Christelijke Hogeschool Ede. Zo heeft René bijvoorbeeld de jaarstukken samengesteld en (mede) de administratie gevoerd voor de stichting. Hij deed dat op zeer professionele wijze: Correct en snel en bovendien met goede adviezen. Wat me vooral opviel is dat René een stap harder zet dan je redelijkerwijs zou mogen verwachten. Het committeert zich van begin tot eind en die gedrevenheid spreekt me zeer aan. Ik kan René dan ook van harte aanbevelen!
12 december 2013

Arjan van Vugt – Directeur Dienst Bedrijfsvoering Christelijke Hogeschool Ede
Ik heb René leren kennen als een zeer gedreven, resultaat gerichte en persoonlijk betrokken interim leidinggevende van de afdeling Financiën van Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Met zijn grote deskundigheid heeft hij de afdeling een kwaliteitsimpuls gegeven. Door zijn vakinhoudelijke kennis en zijn persoonlijkheid was hij een waardevolle gesprekspartner voor enerzijds collega’s op de administratieve werkvloer en anderszijds voor directeuren, bestuurders en externe relaties. René werkt gestructureerd, proactief en doelgericht. Ik ben ook gecharmeerd van de wijze waarop hij zich heeft verbonden aan de missie van onze hogeschool. Hij kwam niet om ‘een klus te doen’, maar hij was 14 maanden een van ons.
7 juni 2013

Mr. Marianne Verhage-van Kooten – Unit-manager Transfer, Academie Sociale Studies Christelijke Hogeschool Ede
Rene heeft als Finance Manager a.i. een fantastische klus geklaard op de CHE en wat mij betreft ook in het bijzonder voor de private onderneming van de CHE. Het probleemoplossend vermogen is zeer groot. Vanuit een flexibele, rustige houding gaat hij voortvarend en gestaag aan de slag. Op diverse niveaus heb ik nu inzicht in al mijn projecten en ben ik in staat om te sturen en bij te stellen. Ik zie hem met lede ogen gaan, maar gun anderen dezelfde ervaring als ik!
16 mei 2013

Ludo Zwaan – Informatiemanager / CIO Christelijke Hogeschool Ede
Rene is een vakman. Onder zijn verantwoording zijn de (financiële) rapportages van de IM projecten significant verbeterd . De projecten zijn hierdoor ook financieel beter te sturen. Ander pluspunt is dat hij goed kan uitleggen. Financiële mensen kunnen vaak goed tellen, maar niet vertellen. Rene kan beide! Daarnaast is Rene prettig in de omgang: met humor en recht door zee.
11 mei 2013 

Liesbeth Witvliet – Management Assistente Christelijke Hogeschool Ede
René heeft als Finance Manager a.i. voor langere tijd binnen de CHE gewerkt. Ik heb hem leren kennen als een zeer vaardige collega met veel vakinhoudelijke kennis en een enorme gedrevenheid kwaliteit te leveren. René houdt zich altijd aan gemaakte afspraken en weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. Hij weet vanwege zijn vakinhoudelijke kennis precies waar de schoen wringt en komt ook met concrete oplossingen. René is te typeren als: Collegiaal, sociaal, gedreven, eerlijk, direct en duidelijk in zijn communicatie. Wanneer je advies wilt waar je echt iets aan hebt, dan is René de juiste man op de juiste plaats. 
8 april 2013

Kees van Rijswijk – Controller Christelijke Hogeschool Ede
We zochten een interim manager op de Financiële Administratie die kwartier kon maken voor een opvolger en intussen flink mee kon bouwen aan de planning en control cyclus binnen de CHE waarbij Financiën meer gezien zou worden als ondersteunend richting Academies, de Diensten en het College van Bestuur. Met René is dat uitstekend gelukt: hij gaat vervelende besluiten niet uit de weg, is professioneel, sensitief en weet van de hoed en de rand als het gaat om de organisatie van een financiële administratie. Als controller wil je gewoon zo iemand op de financiële administratie!

25 maart 2013

Beppie van Kolfschoten – Manager Bedrijfsvoering NCRV
René heb ik leren kennen in de periode dat hij als interim controller werkzaam was bij Stichting AKN en later tijdens een gezamenlijke opdracht voor KRO en NCRV. René weet zijn vaktechnische kwaliteiten goed in te zetten en is in staat in situaties, waarbij meerdere organisaties betrokken zijn en belangen neit altijd parallel lopen, een aanvaardbare oplossing te vinden voor alle partijen. Daarnaast besteedt René aandacht aan een goede relatie door open te communiceren.
Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, op tijd, hoge integriteit.

15 juni  2012

Robert Scholte – CFO Foppen Paling en Zalm
Onze samenwerking is de afgelopen maanden zeer goed geweest. Ik vind je een zeer prettige en professionele vent. Een persoon met inhoud en ervaring die je goed gebruikt in de job.
Persoonlijk vind ik je soms te voorzichtig in de stellingname en mag het wel directer. 
Je bent een warm persoonsgericht mens en ook al delen we onze persoonlijke inzichten niet, toch kunnen we stellen dat we goed kunnen samenwerken op basis van respect en ons “mens zijn”.  
Bedankt voor de samenwerking en steun en ik wens je veel geluk, gezondheid en “werk”. 

4 mei 2011

Jasper van Scheppingen – Finance Manager Bindinc (v.h. BV Programmabladen AKN)
Ik heb René leren kennen als interim Finance Manager bij de BV Programmabladen toen ik als accountant werkzaam was bij PricewaterhouseCoopers. Ik heb René toen leren kennen als een integer en kritisch persoon die oog heeft voor detail en zeer accuraat te werk gaat. René staat zijn mannetje in procesbesprekingen en vakinhoudelijke discussies. Hierin weet hij het issue en zichzelf zeer goed te verwoorden.
Eén jaar later ben ik René opnieuw tegen gekomen. Toen opnieuw als interim Manager Finance bij de BV. René heeft toen, in combinatie met een andere fucntie elders, de honneurs waargenomen van de vertrokken Finance Manager. Ik ben uiteindelijk zelf deze functie gaan bekleden en heb toen een nog beter beeld gekregen van de werkethiek die Rene heeft. Een zeer goede dossiervoering en samenwerking in mijn beginperiode hebben ervoor gezorgd dat ik snel en goed ingewerkt ben.
17 januari 2011

Carl Lunenborg – Managing Partner e-Intelligence)
René staat in mijn geheugen gegrift als een integer en zeer kundig financieel specialist. Met eindeloos geduld en hartelijkheid leidt hij non-financials door de (voor hen) complexe wereld van begrotingen, rapportages, valkuilen en vooral: kansen. Werken met René is als een feestje waarbij de slingers altijd blijven hangen.

5 mei 2011

Peter Mooiweer – Controller AVRO
Ik heb René leren kennen toen hij nog werkzaam was bij de BV Programmabladen. Toen bleek dat er bij Stichting AKN (het samenwerkingsverband van AVRO, KRO en NCRV) gezocht werd naar een interim Controller heb ik de toenmalige AKN directie op René’s spoor gezet. Ik heb bewondering voor René gekregen voor de snelheid waarmee hij zich (soms ingewikkelde) materie eigen maakt en een volwaardige gesprekspartner is; altijd service-bereid, prima onderbouwd en onderlegd en afspraak=afspraak.
10 december 2010

Martijntje Schellings – Directeur Stichting AKN

René is naast een prettig mens om mee samen te werken bovendien zeer effectief in zijn opdracht. Je kunt resultaatafspraken met hem maken en met vertrouwen uitzien naar de uitkomst. Daarnaast motiveert René zijn mede afdelingshoofden en managers en besteedt tijd en aandacht aan de relatie met klanten en bestuur. Hierdoor, in combinatie met inzet op de inhoud, bereikt hij goede resultaten. Ik heb bovendien persoonlijk veel gehad aan de samenwerking met René, door met hem over algemene zaken binnen AKN te kunnen sparren.
19 november 2010

Arnold Braak – Directeur a.i. Stichting AKN
René heeft kans gezien om binnen korte tijd de jaarrekening 2009 op te leveren. Dit heeft hem de complimenten van de accountant, het bestuur en mezelf opgeleverd. Hetzelfde gold voor de begroting 2010.
In de achterliggende maanden heb ik René leren kennen als een plezierige interimmer. Hij is in staat zich de materie in korte tijd eigen te maken en vervolgens op niveau te functioneren binnen de organisatie.
René werkt planmatig en gestructureerd. Hij heeft oog voor details, zonder de grote lijn en het doel uit het oog te verliezen. Daarbij communiceert hij regelmatig en pro-actief over de stand van zaken en stemt hij eventuele onduidelijkheden tijdig af. Op die manier toont hij aan “in control” te zijn.
Bovendien heeft René gevoel voor de omgeving waarin hij opereert en kan hij zich daar ook aan aanpassen.
Ik ben ervan overtuigd dat hij in een volgende opdracht elders weer even succesvol zal zijn.

22 maart 2010

Willie Zweers – Afdelingshoofd Financiën Gemeente Putten
Wij hebben René de afgelopen periode ingewerkt in het financiële reilen en zeilen in gemeenteland en de gangbare wetgeving op ons terrein. Vervolgens heeft hij werkzaamheden voor ons verricht waarbij ons is opgevallen dat hij zorgvuldig te werk gaat en zich snel zaken eigen maakt. Hij weet waar hij het over heeft.
In ons team heeft hij op een goede wijze zijn plaats verworven en is door een ieder als een collega geaccepteerd.  Ook als mens steekt hij goed in elkaar, hij is collegiaal en gemotiveerd. Ook op andere afdelingen wist hij zijn weg goed te vinden.
Kortom: René is zeer geschikt om het werk op een goed niveau te kunnen uitvoeren. Ook op het terrein van de financiële administratie  moet hij in staat zijn op een goede wijze zijn werkzaamheden uit te voeren. Al met al kan ik hem van harte aanbevelen.

1 december 2009

Ton Deen – Hoofd Financiën en Beheer Bindinc (v.h. BV Programmabladen AKN)
BV Programmabladen AKN heeft in 2007 het traject “Optimalisatie financiële functie” opgestart. Half 2008 ontstond  de vacature Hoofd Financiële Administratie. Besloten werd deze functie tijdelijk in te vullen. René werd aangesteld voor een periode van circa 6 maanden (uiteindelijk zijn het er 12 geworden) met als doel het realiseren van quick wins, het opstellen van de jaarrekening, het optimaliseren van processen alsmede het aanbrengen van structuur op de afdeling FA. In deze periode heb ik René leren kennen als zeer doelmatig, communicatief, pragmatisch, in staat draagvlak te creëren, de juiste mensen aan te nemen op de afdeling FA. René is goed in staat om keuzes af te wegen en te verwoorden om daarna tot een gedragen besluit te komen.  René onderhield korte communicatie lijnen met ondergetekende waardoor de mate van “in control” zijn goed gemanaged werd.

13 oktober 2009

Nienke Ruis – Programma Manager Ambition Academy
René volgde de Executive MBA opleiding voor financiële professionals in de periode dat ik bij Ambition Academy de functie van programma manager bekleedde. In deze periode heb ik met hem samengewerkt binnen het Real-Life Business Project ‘Dental Health Care Centre The Gambia’ en denk hier met veel plezier aan terug. Ik heb René leren kennen als een bijzonder gedreven en ambitieuze professional. Optimisme, humor, openheid en oprechtheid kenmerken zijn persoonlijkheid. In complexe situaties weet hij een helikoptervisie te behouden. Hij is een goed sparringpartner voor de top van organisaties alsmede een betrokken manager voor medewerkers.
7 oktober 2008

Jvr. Drs. Sonja Stern – Directeur Ambition Academy

Ik heb René van Huffelen leren kennen tijdens zijn oriëntatiefase voor een Executive MBA-opleiding. Een duidelijke ambitie, goede zelfkennis en vastberadenheid zijn de eerste indrukken die hij bij mij achterliet.
Zijn inhoudelijke financieel management deskundigheid, in combinatie met accuratesse, maken hem tot een betrouwbaar professional. In de afgelopen twee jaren heb ik mogen zien dat hij de “persoon” René steeds beter een plek geeft in René als “professional”. Dan komt zijn humor naar voren en aan vele humoristische situaties en uitspraken denk ik met heel veel plezier terug.
René is een perfectionist, waardoor hij het voor zichzelf in bepaalde situaties niet makkelijker maakt. Voor hem absoluut geen aanleiding om op te geven, maar eerder een kans om voor zichzelf de lat hoger te leggen en te kijken hoe het nog beter kan. Gelukkig blijft hij ontvankelijk voor feedback en advies. Menigmaal heeft het geleid tot inspirerende gesprekken, hersenkrakers en een mooie aanleiding voor een vervolggesprek om ‘er nog eens op terug te komen’.
4 oktober 2008

Dick van Pelt – vriend

René is een, vanuit christelijk perspectief, betrokken collega/manager die naast en boven de materie uit kan stijgen. Hij heeft bewezen een doorzetter te zijn die op basis van zijn christelijke levensovertuiging bergen kan verzetten en dalen kan overwinnen. Een collega/vriend om naar uit te kijken!
16 september 2008

Lieuw Hiemstra MBA – Medestudent Executive MBA opleiding

Ik heb René tijdens mijn Executive MBA studie leren kennen. Grotendeels hebben wij gezamenlijk een Real Life Business Project uitgevoerd: Het realiseren van een gebouw in The Gambia, waarin een tandartspraktijk kan worden gevestigd.
Tijdens dit project, waarin wij intensief hebben samengewerkt, heb ik René leren kennen als een zeer gedreven, betrokken persoon die naar perfectie streeft.
Ondanks het feit dat wij het niet op alle fronten met elkaar eens waren en er stevige discussies zijn gevoerd over de invulling van het project, hebben wij toch een gezamenlijke koers weten uit te stippelen, die uiteindelijk tot een succesvol einde leidde. 
De studie en het project zijn ondertussen afgerond en ik kijk terug op een leuke en leerzame periode waarin ik met René heb mogen samenwerken.
7 augustus 2008

Henk van Veldhuizen – Bedrijfsleider Van de Haar Groen b.v. 
In de ruim vijf jaar dat René bij Van de Haar heeft gewerkt, heb ik hem als collega meegemaakt. Samen maakten we bovendien deel uit van het Management Team; René als controller, ik als Bedrijfsleider van de Business Unit Groen. Ik ken René als een zeer gedreven collega met veel passie voor zijn werk. Verder heeft hij een hoge mate van integriteit en een professionele opstelling. René is graag anderen behulpzaam, maar kan ook erg vasthoudend zijn als hij input van je nodig heeft. Zijn perfectionisme is zijn kracht, maar tegelijk ook zijn valkuil. Al met al heb ik erg plezierig met René samengewerkt en waren ook de persoonlijke contacten met hem erg goed.
23 juli 2008